Zet jouw burgercollectief op de kaart

Een burgercollectief kan worden aangemeld door bestuurders en gelijkwaardige rollen. Hiervoor heb je een persoonlijk account nodig. Die kun je hier aanmaken. Let op: de persoon die het collectief aanmeldt, wordt ook de beheerder van de collectiefpagina. Zorg dat je dezelfde gegevens (naam en e-mailadres) gebruikt.

Heb je een persoonlijk account aangemaakt? Dan ben je klaar voor de volgende stap. 

Meld je collectief aan

Weet je niet zeker of jouw collectief al is aangemeld? Bekijk hier de aangemelde collectieven

 

Aanmeldproces
Je meldt je collectief aan door eerst een vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten en is het eerste deel van de 'zelfscan'. De zelfscan bestaat in totaal uit twee delen. 

Waarom een zelfscan?
Burgercollectieven willen zich veerkrachtig ontwikkelen. Daarbij spelen voortdurend allerlei vraagstukken en uitdagingen. Dat leidt tot een grote behoefte aan kennis en informatie. Aan de basis daarvan ligt zelfkennis. De zelfscan is een reflectiemoment en helpt je als burgercollectief om zelf-onderzoek te doen op een manier die past bij je eigen aard en werking.

Feit is ook dat wetenschappers een groeiende belangstelling voor burgercollectieven aan de dag leggen. CollectieveKracht wil via de zelfscan-vragenlijst en andere onderzoeksinstrumenten de onderlinge samenwerking tussen burgercollectieven en wetenschappers bevorderen.

Zo werkt de zelfscan

 


Wat levert de zelfscan op?
CollectieveKracht hecht aan het principe van wederkerigheid. Dat betekent dat als je iets geeft je daar ook iets voor terugkrijgt. Zo is het ook met de zelfscan. Het invullen van de zelfscan kost je tussen 10 en 15 minuten. Wat krijg je als burgercollectief hiervoor direct terug?

  • Toegang tot alle interactieve onderdelen van CollectieveKracht.
  • Een document met antwoorden retour waarmee je zicht krijgt op belangrijke eigenschappen en uitdagingen.
  • Toegang tot kennis en informatie die via CollectieveKracht beschikbaar komt op basis van de verzamelde gegevens van alle zelfscans.


Vervolg zelfscan 
Ga je als burgercollectief intern met het bestuur en of leden in dialoog over de uitkomsten, dan ontdek je ongetwijfeld welke kennis en informatie jullie nog missen. Ook komen verdiepende vragen naar boven rond specifieke thema’s en uitdagingen. CollectieveKracht biedt je de mogelijkheid om die terug te leggen bij vertegenwoordigers van overheden, financiers en wetenschappers die in de partnerlabs actief zijn op de website.

Door alle vragen die de burgercollectieven stellen ontstaat een steeds groter aanbod van onderzoeksinstrumenten. Samen vormen die het meest geavanceerde deel van de zelfscan. Namelijk: dat gedeelte waarbij je kunt kiezen met welke instrumenten je zelf in je burgercollectief aan de slag gaat. De mogelijkheden lopen uiteen van een vragenlijst tot simulatiespellen. Kijk in de toolbox voor een overzicht van mogelijke onderzoeksinstrumenten. 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen