Zet jouw burgercollectief op de kaart

De persoon die het collectief aanmeldt, wordt ook de beheerder van de collectiefpagina. Een burgercollectief kan worden aangemeld door bestuurders, oprichters en gelijkwaardige rollen. Maak ook een persoonlijk account en gebruik daarvoor hetzelfde e-mailadres. 

Ja, wij doen mee

Weet je niet zeker of jouw collectief al is aangemeld? Bekijk hier de kaart met aangemelde collectieven




 

Waarom aansluiten bij CollectieveKracht?

In dit artikel geven we 10 goede redenen. Een van de belangrijkste redenen om mee te doen is dat we met jouw aanmelding de diversiteit, kracht en impact van de beweging van burgercollectieven in kaart kunnen brengen. Dat doen we met de CollectieveKracht Monitor. De monitor kan bijdragen aan wederzijds begrip en zo meer ruimte voor collectieve actie creëren.

Wat is het nut?

Burgercollectieven willen zich veerkrachtig ontwikkelen. Daarbij spelen voortdurend allerlei vraagstukken en uitdagingen. Dat leidt tot een grote behoefte aan kennis en informatie. Daarom hebben we een vragenlijst opgezet waar zowel jij als wetenschappers veel uit kunnen halen. Ook kan CollectieveKracht zo de onderlinge samenwerking tussen burgercollectieven en wetenschappers bevorderen. 

Hoe werkt het? 

  1. Je meldt je collectief aan door eerst deze vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Het is een reflectiemoment, of 'zelfscan', en helpt je als burgercollectief om zelf-onderzoek te doen op een manier die past bij je eigen aard en werking. In onderstaande video leggen we het uit. 
  2. Binnen 3 werkdagen maken onze community managers een pagina voor je aan en verschijnt jouw burgercollectief op de kaart. Je krijgt hier apart bericht over.
  3. Onze community managers nodigen je uit voor een digitale kennismaking (niet verplicht, wel handig) waarin ze al jouw vragen over het platform kunnen beantwoorden. 

 


Wat levert het op?

CollectieveKracht hecht aan het principe van wederkerigheid. Dat betekent dat als je iets geeft je daar ook iets voor terugkrijgt. Zo is het ook met de vragenlijst. Het invullen kost je tussen 15 en 20 minuten. Wat krijg je als burgercollectief hiervoor direct terug?

  • Wissel kennis en ervaringen uit met andere burgercollectieven, bijvoorbeeld tijdens (on- en offline) evenementen van CollectieveKracht. Voor deze bijeenkomsten ontvangen aangesloten burgercollectieven als eerste een uitnodiging. 
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, wetenschappelijke publicaties en bijeenkomsten relevant voor jouw collectief. 
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken, nieuws en evenementen relevant voor collectieven. 


Vervolg

Ga je als burgercollectief intern met het bestuur en of leden in dialoog over de uitkomsten, dan ontdek je ongetwijfeld welke kennis en informatie jullie nog missen. Ook komen verdiepende vragen naar boven rond specifieke thema’s en uitdagingen. CollectieveKracht biedt je de mogelijkheid om die terug te leggen bij vertegenwoordigers van overheden, financiers en wetenschappers die in de partnerlabs actief zijn op de website.

Door alle vragen die de burgercollectieven stellen ontstaat een steeds groter aanbod van onderzoeksinstrumenten. Samen vormen die het meest geavanceerde deel van de 'zelfscan'. Namelijk: dat gedeelte waarbij je kunt kiezen met welke instrumenten je zelf in je burgercollectief aan de slag gaat. De mogelijkheden lopen uiteen van een vragenlijst tot simulatiespellen. Kijk in de toolbox voor een overzicht van mogelijke onderzoeksinstrumenten. 

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen